ENERGIEVERBRUIK EN EFFICIËNTIE

Bij Costa Coffee zijn we altijd op zoek naar manieren om ons energieverbruik en onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

Positieve verandering

image

Om de impact op het milieu te verminderen, hebben we besloten om alleen energie uit hernieuwbare bronnen te gebruiken. Vandaag kunnen we met trots zeggen dat al onze Britse bedrijven sinds april 2017 met 100% hernieuwbare energie werken. Ook in België en Luxemburg streven we dit doel na en werken we op alle gebieden aan het verminderen van de impact op het milieu. We hopen andere bedrijven in onze sector te inspireren om bij te dragen aan positieve verandering.

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe energiezuinige apparaten, in de hoop ze te kunnen gebruiken in onze koffiehuizen, terwijl we tegelijkertijd onvermoeibaar op zoek zijn naar andere manieren om energie te besparen in ons dagelijks werk.

icon

Onze state-of-the-art branderij in Basildon (VK) is niet alleen een van de grootste branderijen in Europa, maar ook een van de meest duurzame ter wereld

We willen een rolmodel zijn

Begin 2017 openden we onze nieuwe, ultramoderne branderij in Basildon, Essex.

Costa Kaffeerösterei Essex

Ze verviervoudigde niet alleen de brandcapaciteit van Costa en is niet alleen een van de grootste branderijen in Europa, maar ook een van de meest duurzame ter wereld.

De branderij zelf is gebouwd met speciale aandacht voor duurzaamheid. Het ontwerp omvat:

  • moderne faciliteiten die geen stortafval genereren

  • nieuwe en efficiënte processen die 30% minder energie verbruiken om een ton koffie te branden

  • een regenwateropvangsysteem dat al het warme water levert dat wordt gebruikt voor het brandproces

  • hernieuwbare energieproductie, met behulp van 249 kW zonnepanelen op het dak van het gebouw

  • oplaadplaatsen voor elektrische auto's op de parkeerplaats

  • een energiezuinig LED-verlichtingssysteem

    De locatie van onze branderij is ook speciaal gekozen om de efficiëntie te verbeteren. Door de nabijheid van de Tilbury Docks hoeven onze Rainforest Alliance gecertificeerde groene koffiebonen maar 25 km af te leggen naar onze branderij - de helft van de afstand naar onze voormalige branderij in Lambeth!

    Door deze enorme investering in duurzaamheid bij de bouw van onze branderij is het de eerste industriële proceslocatie ooit die een BREEAM Outstanding Accreditation* heeft ontvangen.

 

* BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) is een systeem uit Groot-Brittannië dat gebouwen beoordeelt op basis van ecologische en sociaal-culturele aspecten.