Onze geschiedenis

Bij Costa Coffee geloven we, net zoals onze oprichters Sergio & Bruno, dat passie nodig is om perfectie te creëren. 

Londen, 1971 - het begin van een succesverhaal

Het verhaal van Costa Coffee begon in 1971, toen Sergio en Bruno in Londen aankwamen met de vurige wens om goede en lekkere koffie een deel van het dagelijks leven te maken.

Ze zetten een kleine branderij op in Fenchurch Street en gingen op zoek naar de beste koffiekwaliteit.

Costa Coffee Familie vor Costa Auto

Het kostte 112 pogingen tot we onze unieke Costa Signature Blend vonden

De opgang

In 1987 nam de vraag naar Costa Coffee toe en kochten de twee broers een stukje grond in Zuid-Londen, waar ze een nieuwe koffiebranderij bouwden. Van hieruit produceerden en verscheepten ze hun speciale Signature Blend naar prestigieuze instellingen in de stad en groeiden ze gestaag verder.

Deze eigen koffiebranderij, gelegen in Old Paradise Street, Lambeth, bleef bestaan tot 2017.

Costa Coffee Old Paradise Street Schild in schwarz-weiß

Voor de eerste winkelopening leverden De broers Costa aan enkele van hun meest prestigieuze klanten, zoals het Hotel Ritz, in stijl in een zwarte Londense taxi

Toenemend succes

In 1981 openden de broers hun eerste Costa Coffee Shop op Vauxhall Bridge Road. Als eerste koffieleverancier in Londen serveerden de broers hun koffiespecialiteiten in porseleinen kopjes in hun winkel, zodat hun klanten het koffiegenot op zijn best konden ervaren.

Al snel volgden meer winkels op prestigieuze locaties in Londen en werden ze een referentie binnen de moderne Londense samenleving.