FAQs

Heb je vragen voor ons?

Kijk dan eens naar de meest gestelde vragen. Je vindt hier de antwoorden op jouw vragen.

Algemeen

Nee. We bieden Costa Coffee op twee manieren aan:

1. in de verkooppunten van onze sterke partners die Costa Coffee schenken (onze Costa-partners)

2. Via handige verkoopautomaten op locaties van onze partners bij jou in de buurt - onze state-of-the-art Costa Marlow machines.

Je kan gemakkelijk zien waar je momenteel Costa Coffee kan krijgen met behulp van onze store locator.

Nog geen Costa Coffee bij jou in de buurt? Maak je geen zorgen. Wij werken hard om binnenkort geweldige koffie naar jouw buurt te brengen.

Onze openingstijden verschillen per locatie. Deze zijn gemakkelijk te bekijken via onze winkelzoeker.

Met behulp van onze filteroptie in onze store locator, kan je gemakkelijk te weten komen welke Costa winkels toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Je kan ons op de hoogte brengen van het probleem via hello@ccep.com en wij zullen dit zo snel mogelijk bekijken.

Wij stellen jouw feedback altijd op prijs, vooral als het ons helpt ons werk te verbeteren. Dank je wel.

Alle informatie over gegevensbescherming vind je in ons reglement inzake gegevensbescherming.

Als je nog vragen hebt, kan je contact met ons opnemen via hello@ccep.com.

Over Costa

Costa Coffee werd in 1971 in Londen opgericht door de Italiaanse broers Sergio en Bruno Costa en maakt sinds 2019 deel uit van The Coca-Cola Company.

Costa Coffee heeft wereldwijd meer dan 3.000 winkels en is actief in 31 landen. Costa Coffee heeft het grootste netwerk van koffiehuizen in Europa.

Het verhaal van Costa Coffee begon in Londen in 1971. De broers Sergio en Bruno streefden ernaar om goede en lekkere koffie gemakkelijk beschikbaar te maken voor iedereen, altijd en overal.

Lees meer over onze geschiedenis in onze geschiedenis.

Bij Costa Coffee geloven we dat goede koffie voor iedereen is. Ons doel is om geweldige koffie gemakkelijk toegankelijk te maken voor iedereen, elke dag.

Wij zien onszelf als moedig - gepassioneerd - speels.

Wat bedoelen we daarmee? Onze rubriek Over ons vertelt je meer.

Producten en voedingswaarden

Onze hele portefeuille is 100% Rainforest Alliance gecertificeerd.

Wij zijn kieskeurig en gebruiken slechts 1 op 20 bonen voor onze speciale blend. De bonen worden gedurende ten minste 18 minuten langzaam en selectief gebrand in onze eigen branderij. Hierdoor behouden de bonen hun hartige noten, rijke aroma en milde smaak.

Costa Coffee biedt drie blends aan:

De Signature Blend is een geheime espressoblend die in 1971 werd ontwikkeld door de broers Sergio en Bruno Costa. De broers hebben in totaal 112 varianten blind getest voordat ze het recept van vandaag kozen en het de naam "Mocha Italia" gaven. Het is een combinatie van 65 procent delicate Arabica en 35 procent robuuste Robusta bonen, medium gebrand. Het heeft een volle body met toetsen van karamel en chocolade, een hint van koekjes en een licht nootachtig aroma.

De Signature Caffè Crema Blend is een blend die de karakteristieke smaak van onze Caffè Crema biedt en bestaat uit 70 procent Braziliaanse Arabica en 30 procent Vietnamese Robusta-koffiebonen. De smaak is vol, met toetsen van koekjes en noten en een hint van chocolade en karamel.

Het assortiment wordt compleet gemaakt met een Single Origin Colombian Blend, bestaande uit 100% Arabica-koffiebonen. Dit is een complexe single origin met een hoge complexiteit, zuurheid, zoetheid en volheid. De smaak bevat zoete tonen van honing en karamel met een zuurheid van bessen en citrusvruchten.

Leveringstoestand
- hele bonen voor Signature Blend
- hele boon voor Caffè Crema
- hele bonen voor Single Origin Colombian

Alle drie de koffiesoorten zijn 100% Rainforest Alliance gecertificeerd.

Nee, maar Costa Coffee vertrouwt wel op het Rainforest Alliance partnerschap en de certificering. Dit betekent dat onze koffiebonen op duurzame wijze worden geteeld en dat wij plaatselijke kleine boeren steunen.

Momenteel is Costa Coffee niet in winkels te koop. Wij werken eraan om Costa Coffee in de toekomst in winkels beschikbaar te maken.

We houden je op de hoogte zodra dit gebeurt.

De Costa Smart Café Automaat wordt dagelijks schoongemaakt en bijgevuld door getraind personeel. De machine controleert zichzelf hier regelmatig op.

Daarnaast meldt het servicesysteem van de automaat storingen direct aan onze technische dienst zodat we direct kunnen opvolgen en direct kunnen opvolgen en onze kwaliteitsbelofte waar kunnen maken.

Wij bieden de meest populaire melkvariant die momenteel in België en Luxemburg verkrijgbaar is. Maar omdat we aan de smaak van zoveel mogelijk mensen willen voldoen, werken we aan nieuwe opties om plantaardige alternatieven voor melk aan te bieden.

Alle informatie over de voedingswaarde en allergenen van Costa Express vind je hier.

Duurzaamheid en toewijding

Onze inzet is veelzijdig. Wij hechten bijvoorbeeld veel belang aan

- duurzame koffieteelt
- energie uit hernieuwbare bronnen
- recycleerbare koffiebekers gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen, om er maar een paar te noemen. Meer informatie vind je hier onder Ons engagement.

Omdat het thema duurzaamheid voor ons zo belangrijk is, moet onze branderij ook aan onze hoge eisen voldoen. De constructie is speciaal ontworpen met het oog op duurzaamheid, waardoor het momenteel een van de meest duurzame branderijen ter wereld is:

 • de branderij produceert geen stortafval

 • bespaart 30% energie per ton koffie

 • gebruikt een regenwater opvangsysteem voor zijn warm water

 • wekt zijn eigen hernieuwbare energie op met zonnepanelen

 • biedt oplaadpunten voor elektrische auto's

 • heeft een energie-efficiënt LED-verlichtingssysteem

De trots en passie die in elk kopje Costa Coffee zit, begint lang voordat het in de handen van onze klanten terechtkomt. Van oogst tot kopje, wij weten dat de beste koffie ook de meest duurzame koffie is.

Ons duurzaamheidsprogramma is onderverdeeld in drie kerngebieden: mensen, koffie en planeet.

Mensen:
Wij willen elk van onze teamleden de kans geven om hun volledige potentieel te bereiken.
Daarnaast investeren wij in de gemeenschappen waartoe wij behoren. Wij geven onze klanten de keuzes en informatie die zij nodig hebben om gezondere beslissingen te nemen.

Koffie:
Via de Costa Foundation steunen wij actief gemeenschappen waar koffie wordt verbouwd
en investeren wij in duurzame landbouw voor onze belangrijke grondstoffen. Uiteraard zorgen wij er altijd voor dat de mensenrechten in onze toeleveringsketen worden beschermd.

Planeet:
Wij werken aan het verminderen, hergebruiken en recyclen van afval waar mogelijk. Wij stellen doelen om bij te dragen aan de wereldwijde vermindering van koolstof. Wij zorgen actief voor een verantwoord gebruik van water in onze activiteiten.

Het welzijn van onze koffieboeren ligt ons nauw aan het hart. Zij leven vaak in afgelegen plattelandsgebieden in zeer arme landen en hebben vaak geen kans op een goede opleiding.

De Costa Foundation wil helpen deze armoede te bestrijden. Wij bouwen scholen, creëren banen, doneren aan schoolprojecten en geven kinderen kwaliteitsonderwijs.

100% van onze koffie is afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. De Rainforest Alliance is een non-profitorganisatie die zich inzet voor de toekomst, voor betere landbouwpraktijken en arbeidsomstandigheden, en voor een duurzaam beheer van de natuur.

De koffie die wij in al onze dranken serveren, is op verantwoorde en duurzame manier geproduceerd.

Voor meer informatie, zie Verantwoordelijkheid.

We zijn er trots op sinds 2008 samen te werken met de Rainforest Alliance. We waren de eerste coffeeshop in het VK die 100% van zijn koffie kocht van Rainforest Alliance Certified ™ - boerderijen (net als onze warme chocolademelk).

Naast milieubescherming erkent de Rainforest Alliance ook het belang van sociaal rechtvaardige arbeidsomstandigheden voor koffieboeren. Daarom biedt de Rainforest Alliance boeren ondersteuning en training zodat ze kunnen opereren op een manier die niet alleen duurzaam is, maar vaak ook een betere oogstkwaliteit en -volume inhoudt. De boeren ontwikkelen zakelijke managementvaardigheden om meer controle te hebben over hun toekomst.

Onze iconische rode beker is gemaakt van duurzaam papier uit primaire vezels (PEFC-gecertificeerd) en gecoat met een 100% natuurlijke PE-kunststof gemaakt van hernieuwbare bronnen.

Costa werkt voortdurend aan de verbetering van de materialen om een zo duurzaam mogelijke beker aan te bieden.

Tot nu toe hebben we helaas alleen plastic deksels aangeboden. We testen momenteel echter de haalbaarheid van een volledige overschakeling naar papieren deksels op volle snelheid. De omschakeling moet begin 2021 plaatsvinden.

Zakelijke klanten

Wil u deel uitmaken van het succesverhaal van Costa Coffee? Het is simpel:

Stuur een e-mail naar hello@ccep.com
of bel ons op 0800 99 179 (ma-vr: 8.00 - 17.00).

We kijken ernaar uit om u te leren kennen en samen te bekijken hoe we uw zaak naar een hoger niveau kunnen tillen.

Om u voor te bereiden, kunt u de volgende informatie voor ons klaar hebben:

Uw volledige naam, bedrijfsnaam, e-mail en telefoonnummer, postcode van uw adres, en uw bedrijfstak.

Bij Costa Coffee zijn we trots dat we geweldige koffie leveren en de koffie-ervaring leuk en toegankelijk maken voor iedereen.

Neem contact met ons op via hello@ccep.com om meer te weten te komen over hoe Costa Coffee aansluit bij uw zakelijke behoeften. Wij laten u graag zien op welke manieren wij u kunnen helpen.

 • een sterk merkprofiel

 • duurzame premium koffiekwaliteit

 • een complete koffieoplossing

 • volautomatische en semiautomatische toestellen van merkfabrikanten

 • een groot servicenetwerk

 • toekomstgerichte afstemming

 • en nog veel meer

Wij stellen onze klanten in staat om het Costa Coffee merk in hun eigen zaak aan te bieden.

Wij werken samen met de klant een coherent totaalpakket uit, bestaande uit een koffiemachine van een professioneel merk (volautomatisch of semiautomatisch), ons premium Costa Coffee-assortiment, een degelijke opleiding en kwalitatief reclamemateriaal om uw koffieverkoop te ondersteunen.

De automaat laat tot 250 verschillende opties toe.

Alles van warme koffieklassiekers zoals Caffè Crema, Espresso, Cappuccino of Latte Macchiato tot koude milkshakes of drankjes met heerlijke smaken.

Hygiëne en Covid-19

Wij zorgen ervoor dat de machine regelmatig wordt gereinigd en gedesinfecteerd.

Ons personeel is hier speciaal voor opgeleid. We gebruiken ook markeringen voor de tussenruimte, zodat mensen niet te dicht bij elkaar in de rij gaan staan.

In het algemeen is de verkoopautomaat een goed alternatief, vooral nu in tijden van Corona, omdat er geen menselijk contact is.

Blijf gezond en geniet van echt goede Costa koffie!