Ons engagement

We produceren niet alleen uitstekende koffie, maar zetten ons ook in om ervoor te zorgen dat deze duurzaam en eerlijk wordt geproduceerd.

Rainforest Alliance

Coffee cherriesWe zijn ons ervan bewust dat we als duurzaam koffiebedrijf ook moeten investeren in een duurzaam koffieaanbod. Onze koffie moet worden verbouwd op een manier die het milieu beschermt en een beter leven biedt aan de gemeenschappen die onze koffie verbouwen.
Rainforest Alliance is een non-profit organisatie die zich inzet voor een toekomst waarin mens en natuur in harmonie leven.
Rainforest Alliance werkt samen met verschillende belanghebbenden, waaronder boeren, bedrijven, consumenten en anderen, en bouwt aan een alliantie om het levensonderhoud te verbeteren, de biodiversiteit te beschermen, de stem van boeren en landelijke gemeenschappen te versterken en hen te helpen bij het opvangen en beperken van de klimaatverandering.

icon

Onze goede Costa koffie is 100% afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen

Voor meer duurzaamheid

Coffee farmers

Sinds het begin van onze samenwerking met de Rainforest Alliance hebben we samengewerkt om enkele van de meest acute problemen aan te pakken waarmee onze planeet vandaag wordt geconfronteerd. Het gaat vooral om het veranderen van de manier waarop we de natuurlijke hulpbronnen van de wereld produceren, inkopen en consumeren.

Elke Rainforest Alliance gecertificeerde boerderij moet voldoen aan strenge richtlijnen voor betere landbouwpraktijken en werkomstandigheden, en moet verantwoord omgaan met de natuur. Dit draagt ertoe bij dat de koffie die wij in onze dranken serveren op een verantwoorde en duurzame manier wordt geproduceerd.

Je kunt er dus zeker van zijn dat je de boeren en bosgemeenschappen steunt wanneer je kiest voor Costa koffie.

Onze koffiebekers zijn gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen en zijn recycleerbaar