COSTA FOUNDATION

Wij geloven dat onderwijs de eerste stap is naar een beter leven. Daarom willen we de scholen in de armste koffieproducerende gebieden verbeteren.

We veranderen levens

Meer dan 15,8 miljoen €

is al ingezameld*

75.000 kinderen

gaan nu naar school

> 80 schoolprojecten

zijn reeds uitgevoerd

De Costa Foundation

Schoolchildren participating and learning within a classroom We weten dat de koffieboeren die koffie verbouwen voor Costa Coffee een essentieel onderdeel van ons bedrijf zijn - zonder hen zouden we de wereld niet meer kunnen plezieren met geweldige koffie!

Veel koffieproducerende gemeenschappen bevinden zich in afgelegen gebieden in enkele van de armste landen ter wereld. Kinderen in deze gemeenschappen hebben vaak weinig of geen toegang tot onderwijs.

De Costa Foundation** is in 2006 opgericht om de mensen in deze gemeenschappen te ondersteunen door scholen te bouwen en kinderen van kwaliteitsonderwijs te voorzien.

We weten dat onderwijs het levensverhaal van een kind kan veranderen, en dus heeft de Costa Foundation een grote ambitie: de armoede in de koffieproducerende gemeenschappen bestrijden.

Er werden meer dan 1.000 jobs gecreëerd voor leerkrachten, assistenten, bedienden, koks en algemeen personeel

10 verschillende landen in de koffiezone profiteren nu van een schoolproject van de Costa Foundation, waaronder Colombia, Oeganda en Vietnam.

A school child at her desk in a classroomDe Costa Foundation steunt deze gemeenschappen zonder daar iets voor terug te verwachten. Dit betekent dat we vaak boeren helpen in gebieden waar we hun koffie niet kunnen kopen.

Deze buitengewone prestaties zijn alleen mogelijk door het enthousiasme en de inzet van onze teams bij het inzamelen van donaties voor de Costa Foundation. En ook onze klanten en leveranciers leveren een aanzienlijke bijdrage met hun voortdurende vrijgevigheid.

Ons doel is om tegen 2021 ongeveer 21,5 miljoen euro te verzamelen voor de Costa Foundation.

In 29 van onze scholen hebben we nieuwe bibliotheken kunnen opzetten en deze van een complete set boeken voorzien.

Schoolproject Colombia

image

Huiselijk geweld en een gebrek aan werkgelegenheid dwongen Melisa's familie om in verschillende delen van Colombia naar alternatieven te zoeken. Melisa gaat nu samen met verschillende andere familieleden naar school in Anatoli, waar ze niet alleen traditionele vakken kan afronden, maar ook essentiële kennis opdoet over het verbouwen van koffie. Door naar school te gaan, voelen Melisa en haar familie zich thuis in de gemeenschap.

Melisa zegt: "Ik ben opgegroeid met koffie, dus ik weet er veel van. Dankzij school leerde ik over het bedrijf en vooral over koffie, en op een dag besloot mijn familie om koffie te verbouwen. We konden een landgoed van 5 hectare huren en gaven het de naam Finca La Maria. "

Melisa behoort daarmee tot de gelukkige maar helaas nog kleine groep meisjes en vrouwen die actief mee kunnen werken in het bedrijf.

In 2017 produceerde de familieboerderij van Melisa de eerste koffieoogst. Het harde werk dat ze staken in het voorbereiden van het land, het planten van zaden het verzorgen van de
koffieplanten en het oogsten van de bonen, wierp eindelijk zijn vruchten af. Hun koffie werd zelfs geselecteerd om deel te nemen aan de prestigieuze Colombian Cup of Excellence-wedstrijd en werd 2e overall.

Melisa vertelde ons: "Ik geloof vandaag dat we geweldige dingen kunnen bereiken als vrouwen. Het feit dat we onze koffie tegen een zeer goede prijs kunnen verkopen, helpt ons gezin niet alleen om onze doelen te bereiken, maar toont bovenal aan dat onderwijs, inspanning en doorzettingsvermogen wordt beloond. En dat we andere vrouwen kunnen inspireren."

* Dit bedrag werd omgerekend van een bedrag in pond sterling dat door ons moederbedrijf in het Verenigd Koninkrijk werd ingezameld
** Geregistreerde liefdadigheidsinstelling nr. 1147400 in Schotland SCO43414